Gå til indhold

Visitation til Specialrådgivning

Specialrådgivningen er et gratis, landsdækkende tilbud til børn og unge mellem 0 og 17 år, der opfylder kriteriet for at blive optaget i Synsregistret. En del børn og unge har sammensatte yderligere funktionsnedsættelser, hvilket vi tager højde for i rådgivningen.

Du kan henvise et barn direkte ved at udfylde vores henvendelsesskema.

Vi er VISO KaS leverandør for Social- og Boligstyrelsen og visiterer selv de henvendelser, vi modtager. Et tværfagligt visitationsteam gennemgår barnets eller den unges problematikker og vurderer behovet i hvert enkelt tilfælde.

Ønsker du at henvise et barn eller en ung til udredning og/eller specialrådgivning, skal du benytte vores henvendelsesskema. Fortæl os hvad der er vanskeligt. Angiv minimum et mål med henvendelsen - meget gerne mål, som volder vanskeligheder i hjemmet, i dagtilbud eller skole: Henvendelsesskema.

Individuel udredning og specialrådgivning

Vi visiterer henvendelser om individuel udredning hver 14. dag. Når vi modtager henvendelsesskemaet i hovedpostkassen, modtager du en bekræftelse med det samme. Når sagen efterfølgende har været på visitation, får du svar inden for tre uger.

Gruppeforløb med udredning og rådgivning

Vi visiterer henvendelser om planlagte gruppeforløb på Stausgård efter fristens udløb. Henvendelses- og tilmeldingsfrister for hvert forløb fremgår af vores katalog: Kurser og forløb på Stausgård.
Nogle gruppeforløb omfatter udredning af børnene. Andre gruppeforløb foregår som en kombination af undervisning, træning og rådgivning.

Skoleelever – elevkurser

Til gruppeforløb for skoleelever er det muligt at benytte et mindre skema, som den første henvendelse i stedet for det fulde skema - dette for at imødekomme, at synskonsulenterne ikke skal bruge unødig tid, hvis eleven/forældrene alligevel ikke tilmelder eleven til forløbet. Det forkortede skema finder du her. OBS send-knappen virker ikke i øjeblikket. Gem dokumentet på din PC og send den i en mail til synscenter-refsnaes@regionsjaelland.dk
Efter visitation modtager forældrene link til tilmeldingsskema og samtykkeerklæring, der skal udfyldes.

Som VISO KaS leverandør kommer vi i alle landets kommuner, hvor vi samarbejder med den lokale synskonsulent. Vi anbefaler derfor, at al henvendelse sker i et samarbejde mellem familien, synskonsulenten og øvrige fagprofessionelle, der skal følge op på rådgivningen.

Du er altid velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål om visitation til specialrådgivning

Kontakt

Mads Røn

Mads Røn

Afdelingsleder
Specialrådgivning
Tlf.: 24 41 89 06
madro@regionsjaelland.dk

Kontakt

Mads Røn

Mads Røn

Afdelingsleder
Specialrådgivning
Tlf.: 24 41 89 06
madro@regionsjaelland.dk